Potrivit medicilor, în primele 20 – 30 de minute în care o persoană renunţă la ţigări tensiunea arterială şi pulsul se normalizează, fiind cunoscut faptul că fumătorii au aceste valori mai mari decât ar trebui. Iar după opt ore, concentraţia de oxigen din sânge începe şi ea să atingă valori normale. Efectele asupra organismului sunt imediate.

Iar la două zile de la renunţarea la fumat monoxidul de carbon dispare complet din sânge.

Dr. Veronica Surlea, medic primar pneumolog: „La 2-3 zile de la renunţarea la fumat începe să scadă cantitatea de secreţii bronşice”.

Iar după doar 48 de ore gustul şi mirosul se îmbunătăţesc.

Iar după 2-3 săptămâni fumătorii trec de perioada de sevraj şi nu mai simt nevoia acută de a-şi aprinde o ţigară. Aceasta este şi perioada necesară pentru ca circulaţia sangvină să se îmbunătăţească.

Dr Veronica Surlea: „La o lună deja dispare tusea, dispar secreţiile bronşice, oboseala resimţită de către fumător începe să se reducă, începe să aibă o senzaţie de bine de care începe să se bucure”.

Potrivit statisticilor, 80% din persoanele care fumează timp de 10 ani, cel puţin 10 ţigări pe zi vor dezvolta o boală respiratorie cronică, iar restul de 20% vor face boli cardiovasculare.

Inregistrare video: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/beneficiile-imediate-ale-renuntarii-la-fumat-387239